sandra reemer gouden jaren indonesieIn Gouden Jaren: Indonesië beleven, ervaren en proeven Ben Cramer, Johnny Rep, Laurens van Rooyen, Noraly Beyer, Sandra Reemer, Carry Tefsen, Willeke van Ammelrooy en Penney de Jager vanuit een traditioneel onderkomen het authentieke Indonesië. Ze willen met name te weten komen hoe hun leeftijdsgenoten leven, wonen en werken. Is het een plek waar de acht zich thuis kunnen voelen? Wat verwachten ze van hun eigen gouden jaren? Verandert dat verwachtingspatroon na de ervaringen in Yogyakarta?

Kijk onderaan deze pagina voor exclusieve beelden achter de schermen en nog veel meer!;

Aflevering 1 – donderdag 19 januari om 21.30 uur op NPO 1
Na een vermoeiende reis komt de groep aan in Yogyakarta. Ze zijn zeer onder de indruk van de plek die zij de komende weken thuis gaan noemen. Tijdens een bezoek aan het door de Nederlanders gebouwde Fort Vredenburg raakt Sandra Reemer geëmotioneerd als ze zo direct geconfronteerd wordt met de geschiedenis van haar familie. Noraly Beyer ontmoet tot haar grote verrassing een bevriende oud-collega. De begroeting is spectaculair te noemen.

Bekijk hier de aflevering en kijk hier voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Aflevering 2 – donderdag 26 januari om 21.30 uur op NPO 1
De groep gaat op bezoek bij een verzorgingshuis in het centrum van Yogyakarta. De woonsituatie van hun leeftijdsgenoten roept gemengde gevoelens op. Met name Ben Cramer is geraakt. Om ’s avonds even stoom af te blazen gaat hij met Johnny Rep op zoek naar een cafeetje, maar dat valt niet mee…

Bekijk hier de aflevering en kijk hier voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Aflevering 3 – donderdag 2 februari om 21.30 uur op NPO 1
De acht bekende landgenoten zijn halverwege het avontuur in Yogyakarta. Om het personeel en de buren te bedanken willen ze een feestje geven. De organisatie heeft nogal wat voeten in aarde. Wie doet wat en hoe? Soepeler verlopen de masterclasses die Laurens van Rooyen en Penney de Jager geven op de plaatselijke Hogeschool voor de Kunsten.

Bekijk hier de aflevering en kijk hier voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Aflevering 4 – donderdag 9 februari om 21.30 uur op NPO 1
Deze week ervaart de groep de grote contrasten van het leven op Java. De ene dag helpen ze mee op het land, waarbij ze met blote voeten in de modder met kromme rug rijstplantjes staan te planten. Terwijl ze zich de volgende dag optutten en hun mooiste kleding aantrekken om op visite te gaan bij één van de rijkste mensen van Java.

Bekijk hier de aflevering en kijk hier voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Aflevering 5 – donderdag 16 februari om 21.30 uur op NPO 1
De acht landgenoten belanden op een bijzonder dorpsfeest waar een zeer kleurrijk gekleed gezelschap zich in trance danst. Er ontstaat een discussie; is dit platte kermis of verfijnde cultuur? Een bezoek van Sandra Reemer en Ben Cramer aan een lokaal welness centre zorgt voor hilariteit en Willeke van Ammelrooy is erg onder de indruk van de sjamaan bij wie zij te rade gaat.

Bekijk hier de aflevering en kijk hier voor een exclusief kijkje achter de schermen!

Aflevering 6 – donderdag 23 februari om 21.30 uur op NPO 1
Het avontuur in Yogyakarta komt ten einde. Wie van de acht landgenoten zou wel enkele van zijn of haar gouden jaren door willen brengen op deze plek? Laurens van Rooyen is in ieder geval erg onder de indruk van het huis wat dan mogelijk gehuurd kan worden. Tot slot blikt de groep tijdens een bezoek aan een idyllisch strand terug én vooruit.

Bekijk hier de aflevering en kijk hier voor een exclusief kijkje achter de schermen!

20160922_131318
Uitstapje naar de Merapi vulkaan
De Merapi is een vulkaan in de Indonesische provincie Midden-Java. Met in 2006 83 geregistreerde uitbarstingen sinds 1768 is het de meest actieve vulkaan van het land.

De vulkaan ligt dicht bij de stad Jogjakarta en duizenden mensen leven op de hellingen ervan, in dorpen die op hoogten tot 1700 meter boven zeeniveau liggen.

Vanwege de grote dreiging die de vulkaan oplevert voor bevolkte gebieden, wordt de Merapi tot de 16 gevaarlijkste vulkanen ter wereld gerekend.

Bekijk hier het uitstapje naar de Merapi vulkaan!

goudenjaren

Jinek
Op 17 januari waren Ben Cramer en Sandra te gast bij Jinek om te praten over het programma:

Sandra: “Samen met 7 bekende Nederlanders die hun sporen hebben verdiend, ben ik voor 3 weken naar Indonesië gegaan. Ik was op 1 na de jongste :)”

Drie intense, leuke, gekke, blije en serieuze weken samen met collega’s, crew en het hele team die ik beter heb leren kennen. We zijn als familie uit elkaar gegaan. Zie foto hieronder gemaakt tijdens terugreis op Jakarta Airport:promo-foto-klein

img_0895Carrie Tefsen,
Willeke van Ammelrooy,
Penney de Jager,
Noraly Beyer,
Ben Cramer,
Laurens van Rooyen en
Johnny Rep waren mijn reisgenoten. Ik kende de meesten van “hallo en dag” maar voetballer Johnny Rep leerde ik tijdens deze reis kennen..