Wat als er een natuurlijke, ge­zond­heids­be­vor­de­ren­de stof zou bestaan, die goedkoop is, vrij ver­krijg­baar en waarschijnlijk al in je keukenkastje aanwezig is? Zo’n stof is er. Hij heet na­trium­bi­car­bo­naat, hoewel je hem beter kent als Baking Soda. Jarenlang werd na­trium­bi­car­bo­naat dagelijks als onderdeel van een aantal behandelingen in het ziekenhuis gebruikt, en bleven de meeste mensen onwetend van de volledige genezende mo­ge­lijk­he­den ervan.

Natriumbicarbonaat ( Baking Soda)heeft effect op de zuurgraad van ons lichaam.                           baking_soda_nl_bakingsoda02

Een goede zuurgraad in het lichaam is één van de meest kritische factoren voor een goede gezondheid. Als de zuurgraad in onbalans is, functioneren onze goede darmbacteriën veel slechter (minimaal 500 soorten en in aantal 10 x zoveel dan onze menselijke cellen, die voor de opname van onze voedingsstoffen zorgen en voor 75% ons immuunsysteem bepalen) Het zorgt o.a. voor de ontsporing van het immuunsysteem, zodat er chronische ziektes,zoals allergie kunnen ontstaan.

.De eerste symptomen zijn o.a. cariës, haaruitval, allergie, huidklachten, vermoeidheid, migraine etc. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft andere lichamelijke zwaktes. Zo kan de een snel hoofdpijn of migraine ontwikkelen terwijl een ander bijvoorbeeld gevoeliger is voor tandbederf.

Bij personen met artrose is de hoeveelheid (afval) zuren die in het bloed vrijkomt soms te groot om door de nieren gefilterd en dan via de urine uitgescheiden te worden.

Het lichaam kan dan te weinig natriumbicarbonaat aanmaken om de overtollige urinezuren te neutraliseren/bufferen. De afvalzuren worden dan op verschillende plekken, zoals de gewrichten en het kraakbeen, opgehoopt. Hierdoor zorgt het lichaam dat de zuurgraad in het bloed constant blijft, maar het resultaat is wel dat dit op den duur ten koste gaat van chronische aandoeningen zoals artrose. Natriumbicarbonaat vormt de belangrijkste basische buffer in het bloed om de zuurgraad constant te houden. De basisvoorwaarde voor een leven zonder artrose ligt in het herstellen van de zuurbalans in het lichaam. Door actief te ontzuren neemt de stroom overtollige afvalzuren af en worden opgebouwde afvalzuren in de gewrichten en het kraakbeen opgelost en afgevoerd.

Actief ontzuren kunt u bereiken door dagelijks uw natriumbicarbonaatgehalte in het lichaam te verhogen.

(1 theelepel Baking Soda, voeg er wat citroensap toe, dat gaat bruisen, en dan water)

Natriumbicarbonaat is de basische buffer die overtollige afvalzuren neutraliseert. Door deze basische buffer dagelijks te verhogen kunnen veel meer zuren onschadelijk worden gemaakt zodat ze niet ophopen in het kraakbeen. Daarnaast heeft natriumbicarbonaat een actieve ontzurende werking door reeds opgehoopte zuren in uw gewrichten en kraakbeen op te lossen en af te voeren.

Natriumbicarbonaat ( Baking Soda) bevat krachtige ei­gen­schap­pen die veilig, eenvoudig en effectief zijn, en die je kunnen helpen je systeem in evenwicht te brengen, je welzijn te herwinnen en toekomstige gezondheidsproblemen te vermijden.

 Voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van nieraandoeningen, schim­mel­in­fec­ties, verkoudheid of griep, tand­vlees­aan­- doe­nin­gen, hoge bloeddruk en zelfs aan kanker lijden, kan natriumbicarbonaat tot voordeel kan strekken.

“Wanneer je natriumbicarbonaat (baking soda) oraal inneemt, met water én wanneer je het transdermaal (via de huid dus) laat inwerken in een medicinaal bad, dan wordt het een eerste klas medicinale behandeling van kanker, nierziekte, diabetes, griep en simpele verkoudheden. En niet in de laatste plaats, vormt het een belangrijke buffer voor blootstelling aan straling, waarbij je niets anders kunt concluderen dan dat baking soda door iéderéén gebruikt zou moeten worden”…