Saskia van Mierlo

Saskia van Mierlo

Ont-dek je ware natuur!

Grondtoon coaching is een praktijk voor (muziek)therapie en supervisie in het landelijke Gemonde, vlakbij Den Bosch. Hier werkt Saskia van Mierlo. Ze begeleidt mensen die emotioneel in de knoop zitten of steeds tegen een zelfde thema aanlopen in hun leven.
Daarnaast geeft ze supervisie aan therapeuten en mensen met loopbaanvragen.
Specifiek in haar manier van werken is, dat ze met muziek, de natuur en opstellingen werkt. Anders dan met praten alleen, raakt dit direct gevoelens. Want goed in je vel zitten, vraagt om verbinding met je gevoelens. Deze kun je leren eerder of beter te herkennen door naar je lichaam te luisteren en zoveel mogelijk in het hier en nu te zijn. Dus uit je hoofd en ín je lijf!

Om dit te leren gaat Saskia regelmatig met mensen het land op dat bij haar huis en praktijk ligt. Door bijvoorbeeld een loopmeditatie kun je leren meer in je lijf en in het nu te zijn. Saskia: ‘de natuur doet vaak het halve werk, als het gaat over loslaten van je hoofd en aarden in je lijf’.

Bewust worden wat er aan de orde is in je leven, is het uitgangspunt. Je leven nemen hoe het is, in plaats van je te verzetten, is de eerste stap om dingen te kunnen veranderen…

Verbinding
Vaak komen mensen in therapie omdat ze zoeken naar harmonie in zichzelf en hun omgeving. Er is vaak verwarring en in therapie begint het ont-warren. We staan dan stap voor stap stil bij wat er te voelen is en kijken wat als eerste aandacht nodig heeft om iemands leven prettiger te maken. Doel in begeleiding is om je denken, voelen en handelen op 1 lijn te krijgen én weer verbinding te maken met je binnenste, met jouw unieke zijn.

Verbinding gaat bij Grondtoon coaching over de verbinding met jezelf, met anderen en de natuur.

In de verbinding met de natuur, ervaren veel mensen rust. In de natuur is een bepaalde harmonie. Wij zijn voortgekomen uit de natuur en maken er onderdeel van uit. Van nature weten we wat goed voor ons is, alleen passen we Grote boom met pad kleinons vaak aan de omgeving aan, om aardig gevonden te worden of om conflicten te vermijden. Hoe kom je weer terug bij jouw ware natuur?

Ontspanning alleen, is vaak niet voldoende om oude patronen werkelijk te doorzien en te veranderen. Verandering, vraagt: bewustwording en aandacht.

Bewustwording van eigen gedachtes, gevoelens, gedrag in het hier en nu, geeft ruimte om te kiezen hoe je anders met situaties om wilt gaan. Je kunt dan gaan ontdekken, wat bij je past en wat niet.

Als je stil staat bij jezelf, kun je ont-dekken wat jouw unieke kwaliteiten zijn, hoe je die zo goed mogelijk kunt inzetten en daarmee iets kunt toevoegen aan de wereld.

Daarmee herstel je de oorspronkelijke verbinding en ga je op ontdekkingsreis naar: je ware natuur!

Wil je meer weten over Grondtoon coaching of zelf een sessie meemaken, kijk dan op www.grondtoon.nl