Yvonne Romswinckel1Yvonne Romswinckel (1949, Bandung Indonesië).
Yvonne is altijd al creatief bezig geweest, eerst tekenend en boetserend totdat ze in 1998 het schilderspenseel voor het eerst hanteerde. Dit was hèt. De manier om rust te vinden en de manier om haar creativiteit kwijt te kunnen raken. Door zelfstudie te combineren met het volgen van workshops bij kunstenaar Max Geene, heeft Yvonne zich ontwikkeld tot een kunstenares met een geheel eigen toets.

De tropische plek waar haar wieg heeft gestaan heeft Foto 130315-1zeker gezorgd voor haar interesse in andere culturen en inheemse volkeren. Deze onderwerpen vormen naast de natuur en dieren een grote inspiratiebron voor haar werk.

Von's Art - collageTerugkomend op de ‘geheel eigen toets’: na uitvoering van verschillende opdrachten heeft Yvonne zich een bepaalde schildertechniek, met een zeer kleurrijk palet, eigengemaakt. Een schildertechniek die veel op het welbekende pointillisme lijkt. In haar beginperiode schilderde Yvonne zeer grof maar naarmate de jaren verstreken en haar ontwikkeling toenam ging ze steeds fijner werken. Een zeer arbeidsintensief proces; het duurt soms enkele maanden voordat de laatste punt op de i wordt gezet van een werkstuk.kalender

Naast de arbeidsintensieve wijze van schilderen vergt het werken met olieverf uiteraard ook veel tijd. Yvonne schetst met penseel de eerste opzet op een doek waarna laag voor laag de olieverf wordt aangebracht. De verf moet tussentijds drogen voordat de volgende laag geschilderd kan worden. Yvonne is daarom met meerdere doeken tegelijkertijd bezig.

Echt ‘produktie leveren’ is echter niet haar bedoeling. Ze beleeft veel plezier aan het schilderen van unieke stukken en hoe moeilijker het te schilderen onderwerp hoe groter de uitdaging voor haar is.

art1Yvonne vindt het mooi als haar werk mensen op een positieve manier raakt. Neem gerust een kijkje op haar website en schroom niet om contact met haar op te nemen mocht u geïnteresseerd zijn in haar werk.

Haar website is te vinden door www.yvonne-romswinckel.nl in de adresbalk te zetten.

 De verjaardagskalender is te koop voor € 25,00 en de wenskaarten zijn € 2,50 per stuk te bestellen via romswinckel.y@live.nl