Intuition Food – een goed voornemen voor 2015

Mieke Roovers Therapist in Traditional Chinese Medicine Directeur Top Life

Mieke Roovers
Therapist in Traditional Chinese Medicine
Directeur Top Life

Wanneer we gestresst, boos of afgeleid zijn, dan eten we meer en maken we slechte voedingskeuzes.

We eten meer suiker als we op een IPad of smartphone bezig zijn. En als we naar de tv kijken, eten we maar liefst 50% meer.

Te gehaast leven en eten, eten uit verveling of eten met negatieve emoties heeft  invloed op hoe ons lichaam onze voeding verteert. Ons lichaam neemt dan minder goed vitamine en mineralen uit onze voeding op en het kan ook darmklachten veroorzaken.

Stress bevordert onze behoefte aan vet en suiker door het eetlustopwekkend hormoon ‘Ghreline’ dat dan vrijkomt. We eten 77% gezonder als we happy zijn!

55% van de Westerse vrouwen is constant op dieet, waarvan 80% na een jaar zwaarder is dan voor het dieet.  In plaats van een niet vol te houden dieet te volgen, is het beste voornemen voor het Nieuwe Jaar om meer ontspanning in je leven in te bouwen en vanuit die ontspanning te eten met aandacht en een positief gevoel. Dan ben je al een heel eind op weg!

Intuition Food schrijft geen regels voor over wat je wel of niet mag eten, maar pakt het probleem bij de wortel aan. Intuition Food gaat dieper in op hoe je stress het hoofd biedt. Je leert om vanuit de ontspanning te komen tot een positieve mindset ten opzichte van eten.

‘Wat voedt jou echt?’ En dan bedoelt Mieke Roovers niet alleen lichamelijk, maar juist ook emotioneel en mentaal. Voeding is veel meer dan eten en drinken. ‘Alles wat jou energie geeft, voedt jou.’ Als Top Lifestyle coach brengt zij een extra dimensie aan voeding met haar unieke visie.

Met behulp van o.a. visualisatie oefeningen, lichaamsoefeningen in het boek en  op de website wordt eten weer een natuurlijk iets en ga je vanzelf minder eten. Je maakt betere keuzes en je geniet meer van het eten of beter gezegd: “Je geniet meer van het leven”. Want daar ligt voor de meesten van ons de sleutel van het op gewicht blijven.

Mieke Roovers is therapeute in de Traditionele Chinese Geneeskunde en geeft trainingen in Lifestyle Management aan CEO’s, topsporters en internationale artiesten.

Als Top Lifestyle Coach van haar eigen onderneming Top Life, ontwikkelde ze de cursus Intuition Food waarmee zij al vele cliënten heeft geholpen met het aanreiken van een nieuwe mindset ten aanzien van voeding .

In juni ontving Mieke Roovers in Monaco een Arwey Award, een prestigieuze prijs voor vrouwen die de wereld op een positieve manier beïnvloeden en inspireren.

Eerder schreef zij de boeken ‘Meidao, de Weg van Schoonheid’, ‘De Magie van Edelstenen’ en ‘Genezen met alle Zintuigen’.

Her Royal Excellency Dr. Mom Luang Rajadarasri Jayankura (Princess of Thailand): ‘Turning ancient Eastern wisdom into a practical Western lifestyle is Mieke’s special talent’.

Lionel Richie (artiest): ‘Mieke is a very compassionate therapist. She really knows how to boost a persons’ life energy’.

Intuition Food is te koop bij bol.com en de boekhandel voor € 12,95 

Voor meer informatie:

http://www.toplife.nu/boek-intuition-food/

 http://www.toplife.nu/particulieren/cursus-intuition-food

https://www.facebook.com/intuitionfood