Scroll naar beneden om alle artikelen te lezen en jouw reactie achter te laten!


DE VERBORGEN GESCHIEDENIS VAN DE INDISCHE NEDERLANDER

“De Indische Nederlanders zijn geofferd voor grotere belangen”
Marga Klompé voormalig minister van maatschappelijk werk 1956-1971

Eindelijk komt de Indische kwestie aan bod in de Tweede Kamer

FullSizeRender
Zoals jullie kunnen lezen is het agendapunt omtrent de Indische kwestie nog niet ingevuld. Ik vind het ontzettend fijn dat al die mensen die zich jarenlang hebben ingezet nu gezien worden. Ik hoop dan ook van harte dat er daadwerkelijk geld word uitgekeerd.

Mijn inzet met betrekking tot de Indische kwestie heeft een ander karakter:

  1. Ik pleit ervoor dat de overheid haar fouten erkend. Er is in het verre en nabije verleden teveel gebeurd waarbij de Indische Nederlanders, Molukkers en andere groeperingen niet juist zijn behandeld waardoor er nog steeds enorm veel pijn, verdriet, frustratie en wanhoop leeft.
    Door het erkennen van fouten geef je aan deze mensen aan dat je hen ziet (hun pijn, verdriet, frustratie en wanhoop). Dat is het begin van helen.
  2. Onze geschiedenis moet als vast leerpakket in het voortgezet onderwijs worden opgenomen (het is nu optioneel). Ons koloniaal verleden, (de VOC) de succesvolle handelsverhalen maar ook de zwarte bladzijden uit diezelfde tijd, de 2e Wereldoorlog in Zuidoost Azië, de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945, de daaropvolgende buitengewoon wrede periode die we kennen als de Bersiap, de uiteindelijke vlucht uit Indonesië (het voormalig Nederlands-Indië) en de manier waarop wij hier in Nederland zijn opgevangen.Deze onderwerpen heb ik besproken met een aantal mensen van de 50plus partij. Wat Henk Krol op 1 juli inhoudelijk gaat bespreken weet ik niet; wel weet ik dat de 50plus partij op 1 juli die 3 minuten spreektijd wil gebruiken voor het bespreken van immateriële zaken.

———————————————-

Er zijn meer mensen die pleiten voor onze geschiedenis in het onderwijs

Ook de zwarte bladzijden horen in de schoolboekjes (NRC Handelsblad, 4 aug. 2014) lees meer button

“Het is te bizar voor woorden dat deze geschiedenis niet wordt behandeld in de lessen op het voortgezet onderwijs. Wanneer je meer wilt weten over deze geschiedenis moet je daar zelf voor kiezen. Zo koos ik zelf ook voor dit onderwerp voor een scriptie voor de minor Geschiedenis tijdens mijn docentenopleiding. Hetgeen ervoor zorgde dat mijn hoogleraar zich er ook in moest verdiepen. Want daar begint het… educatie.. Voor mijn scriptie moest ik in archieven en boeken duiken, die ver buiten onze landsgrenzen lagen of geschreven waren.”
Dieuwke lees meer button

Ik ben ongelofelijk verontwaardigd, waarom deze belangrijke bladzijden van onze gezamenlijke geschiedenis niet wordt onderwezen in het voortgezet onderwijs!
lees meer button

Bekijk het prachtig gemaakte interview in Bronbeek van Indo TV:

Beluister het radio interview met Jaap van Kluijven:

_________________________________________

PLAKBOEK

20150505_160609 Gerard Joling en Sandra Reemer Sandra Reemer en Vincent Boot pianist Breda
V.l.n.r.: foto 1: Bevrijdingsfestival Den Haag met Maria Lekransy, Anna Makaloy, ik 🙂 en Charlie Angenois, foto 2: Met Gerard Joling backstage op 15 mei in het Ziggo Dome bij Songfestival Sing Along foto 3: met Vincent Boot in de kleedkamer in het DeLaMar Theater op 18 mei tijdens de Ding a Dong Sing a Long

Voor meer (backstage) foto’s , filmpjes en verhaaltjes lees meer button_________________________________________

LAATSTE NIEUWS:

Terug op de buis: Showmasters bij NPO BEST24. Spelshow waarin Sandra Reemer drie kandidaten test op geschiktheid op hun grote ambitie: het presenteren van een televisieprogramma. De spelopdrachten worden afgewisseld met optredens van bekende artiesten. (NCRV, 1988)
Voor de juiste uitzendtijden kijk op: http://www.best24.nl/gids
——————————————————————
Jouw mailadres gebruik ik alleen om jou via een nieuwsbrief te laten nieuwsbrief weten dat er een update is van mijn Online Magazine. Regelmatig kun je meedoen met een leuke wedstrijd om iets bijzonders te winnen. Lees hier wie de winnaars zijn van de eerdere nieuwsbrief acties.
——————————————————————

archiefkastARCHIEF

Het verhaal
Ander Nieuws
Geschiedenis

Blijf de site regelmatig bezoeken want iedere week worden er kleine updates toegevoegd, dus vernieuw de pagina regelmatig, door op het icoontje rechts boven in de browser: vernieuw pagina icoontje te klikken.

Laten we deze site samen interactief maken. Blijf vooral jullie reacties geven en laten we elkaar inspireren!

handtekening

M.m.v.: Vincent Boot, “Little Smilemakers” Maaike Boot ( header, grafisch ontwerpster).